Webshop laten maken


Je hebt producten die je graag via een online winkel aan wil bieden? Misschien ben je erg creatief en maak je unieke voeding, juwelen of kleren. Of misschien wil je zelf een bepaald product gaan verdelen als tussenpersoon. Dan moet je natuurlijk wel een webshop laten maken om die producten te verkopen.

Een goede keuze, want sinds enkele jaren zit de online verkoop absoluut in de lift. En de verplichte sluiting van fysieke winkels tijdens de Corona pandemie heeft daar nog eens een flinke boost aan gegeven.

Net daarom zijn ook heel wat bestaande winkels het afgelopen jaar begonnen met het verkopen van producten via een webshop. Maar hoe laat je jouw online winkel opvallen in het ruime aanbod dat de laatste tijd zo gegroeid is? Daarvoor kom je naar Simply Klever! Wij bouwen professionele websites  en webshops op maat. Jouw online groei is bij ons in goede handen!

Wil je meer weten over jouw professionele webshop op maat? Neem vandaag nog contactmet ons op!

Voordelen van een webwinkel

 

Het is niet alleen de Coronacrisis die bestaande winkels de afgelopen periode massaal naar webshops heeft doen grijpen. Want een webshop laten maken heeft sowieso heel wat voordelen. We sommen de belangrijkste even voor je op:

  • Goedkoper dan een fysieke winkel: een webshop laten maken is het ideale verkoopkanaal voor starters. De prijs voor een webshop ligt dan ook veel lager dan wanneer je een fysiek pand moet inrichten, huur betalen en misschien ook medewerkers aanwerven. Online verkoop is de beste manier om de markt te verkennen en dan later eventueel uit te breiden naar een lokaal verkooppunt.
  • Altijd open: een webshop is echt wel 24h per dag en 7 dagen per week open. Je klant kan op elk moment van de dag een bestelling plaatsen, zonder dat jij aanwezig moet zijn. Dat is een heel groot voordeel ten opzichte van een fysieke winkel.
  • Makkelijk te automatiseren: door de integratie van tools in jouw webwinkel kan je bepaalde processen automatiseren. Dat levert je een enorme tijdsbesparing op. Zo kunnen er vanuit de software gepersonaliseerde mails vertrekken naar de klant die de bestelling bevestigen, de verzending opvolgen en waarmee je nadien ook nog feedback kan vragen. Het is mogelijk om automatisch facturen te verzenden en die meteen aan jouw boekhouding te linken.
  • Optimaal voorraadbeheer: in feite is je webshop meteen ook je inventaris. Je weet precies wat er besteld werd en eens het product niet meer in voorraad is kan je ervoor kiezen om het van je site te halen. Of je krijgt een signaal dat er moet worden bijbesteld. Dat is ook goed voor de klant: hij weet dat, wat hij in je shop ziet, dat dat echt voorradig is.
  • Perfect voor je online marketing strategie: een webshop laten maken is één ding, je online winkel moet natuurlijk ook gevonden worden. Door de juiste inhoud aan je shop te geven wordt de website geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Wanneer iemand via Google op zoek gaat naar het product dat jij verkoopt, dan zal jouw shop, dankzij zoekmachine optimalisatie of SEO, hoger scoren in de zoekresultaten.
  • Linken met sociale media: door je webshop te koppelen aan je sociale media accounts zoals Facebook en Instagram kan je je verkoopkanalen nog uitbreiden. Je bereikt er meer mensen mee en omdat je weet welke ‘types’ klanten bij jou kopen kan je nadien heel gericht adverteren via de sociale media en nog meer groeien!

Simply Klever heeft alle expertise onder één dak om voor jouw een professionele webshop op maat te bouwen.

 

Een webshop laten maken bij Simply Klever

Ondernemers kiezen voor Simply Klever omdat ze zich online willen onderscheiden van de rest. Dat komt omdat elke webshop bij ons begint van een wit blad en helemaal op maat van jouw zaak wordt gebouwd. We gebruiken daarvoor het Belgische Sitemanagerplatform waardoor alles tot in de details wordt ontworpen volgens de look and feel van jouw (online) winkel.

Zo kan ook een bestaande winkel bij ons een webshop laten maken die volledig in de gebruikelijke huisstijl past. Nog een voordeel van Sitemanager is dat er een gebruiksvriendelijk Content Management Systeem achter zit. Dat wil zeggen dat je zelf makkelijk producten kan toevoegen, weghalen en beschrijvingen aanpassen. Of je kan een blog maken om je klanten wat meer achtergrond te geven bij je producten of om hen tips and tricks te geven.

 

Plugins voor een webshop

Natuurlijk is een webshop pas echt professioneel en functioneel wanneer er via plugins en API’s de juiste toepassingen aan worden gekoppeld. Zo link je je databank met voorraadbeheer meteen aan je online winkel en heb je altijd een overzicht van wat je in stock hebt en wat je moet bijbestellen of opnieuw maken. Via een app volg je alles in real time op vanaf je smartphone of tablet.

Op dezelfde manier wordt er een mailingsysteem verbonden met je bestelformulier. Daarin kan je de klant aanspreken met een persoonlijke begroeting, zijn bestelling bevestigen en meer info geven over de verzending. Er kan zelfs een automatische transportaanvraag vertrekken naar een vervoerder als BPost, DPD of PostNL zodat die meteen weten dat ze één van jouw pakjes moeten halen en naar de klant brengen.

 

Veilig online betalen

Je wil natuurlijk dat je klant betaalt vooraleer jij je product gaat leveren. Daarom integreren we een online betaalsysteem waarmee de klant veilig de transactie kan doen en het geld op jouw rekening komt. Je kiest daarbij zelf welke betaalmiddelen je wil aanbieden: Bancontact, creditcard, PayPal,… Bij ons een webshop laten maken? Dan ontwikkelen we alles op maat van jouw eisen en wensen.

Vanuit de software vertrekt er dan meteen een factuur naar de klant. Die factuur komt ook automatisch in jouw boekhouding terecht. Je zal gauw merken hoeveel tijdswinst dat voor jou betekent. Allemaal tijd die je nu in de core business van je zaak kan steken.

 

Verkopen via sociale media en andere platformen

Online zichtbaar zijn is natuurlijk essentieel voor een webshop. Wil je via het internet meer klanten bereiken met jouw producten? Dat doe je door je webshop te linken aan je sociale media kanalen zoals Instagram Stories en Facebook. En eens je weet wie je doelgroep is, kan je van daaruit makkelijk heel gerichte social media marketing campagnes opzetten om je klantenportefeuille nog verder uit te breiden.

Wist je trouwens dat Simply Klever deze accounts voor je kan beheren en je met een professionele marketing campagne nog sterker in de markt kan zetten? Wij verzorgen je volledige campagne, leveren de content voor je berichten, bepalen de doelgroep en gaan – uiteraard in nauwe samenwerking met jou – online adverteren bij het juiste publiek. Neem zeker even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Wil je jouw producten ook kunnen aanbieden via Google Shopping, Amazon, Ebay of andere online verkoop platformen? Ook die kunnen prima aan jouw webshop worden gekoppeld. En uiteraard zijn die eveneens aan het voorraad- en boekhoudsysteem gelinkt.

 

Webshop laten maken: waar moet ik aan denken?

Je wil graag iets bijverdienen door producten (of diensten) te verkopen via een webshop. Dan moet je in de eerste plaats een sterk businessplan hebben waarmee je zaak zal kunnen groeien. Zeker wanneer je geld wil lenen om materialen, machines en misschien wel een magazijn aan te kopen bij de start van je bedrijf, zal je bank de nodige garanties vragen en de solvabiliteit van je zaak grondig bekijken.

Eens je weet wat je wil gaan doen met je zaak start je best snel met een webshop laten maken. Bij Simply Klever denken we graag met je mee. Op basis van jouw plannen bepalen we samen met jou hoe de webwinkel eruit moet zien, welke functionaliteiten hij moet bevatten en hoe die best in de markt worden gezet.

Voor een professionele webshop is het belangrijk dat alles in dezelfde lijn zit: opbouw, logo, stijl, foto’s en inhoud. Als je het wenst zorgt Simply Klever ook voor jouw logo, verzorgen we de fotografie voor je site en schrijven we alle teksten, steeds met de vindbaarheid in de zoekmachines in mind.

Wil je een webshop laten maken, dan zijn wij de partner die je van A tot Z doorheen het hele traject begeleidt. Meer weten over hoe Simply Klever jouw zaak laat groeien? Wil je jouw project graag eens met ons bespreken en samen kijken naar de verschillende mogelijkheden? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Zin om te groeien? We maken graag een gratis offerte op maat! Benieuwd naar de andere projecten van Simply Klever? Bekijk alvast onze verschillende referenties!

Klaar om online te groeien
met jouw bedrijf?

Volg ons

© 2022 Simply Klever BV - Onderdeel van Udesite BV  -  BE0720.875.393  -  Verkoopsvoorwaarden  -  Privacy Policy  - Support -  Index