Klever Talks: Kodemi


In de Klever Talks reeks zetten we onze klanten in de spotlight. We geven een inkijk in het reilen en zeilen van verschillende ondernemingen in Vlaanderen en gaan na hoe ze zich aanpassen aan recente gebeurtenissen en ontwikkelingen.


Vandaag praten we met Gert en Natascha, zaakvoerders van online kinderkledingshop Kodemi.

Dag Natascha en Gert. Bedankt om tijd voor ons vrij te maken! Kunnen jullie aan de lezer schetsen wat Kodemi precies doet?

“Kodemi verkoopt kinderkleren van 0 tot 10 jaar. We hebben ook collecties tot 16 jaar, maar in realiteit zien we vooral vraag naar kleding voor jongere kinderen. We bieden kinderkleding aan van merken die we zelf heel mooi en degelijk vinden, maar die hier in België niet zo makkelijk te vinden zijn. Eigenlijk is Kodemi het resultaat van onze eigen lange zoektocht naar de geschikte kledij voor onze kroost.

We zijn een heel jonge onderneming die gegroeid is uit de Facebookgroep die we een achttal maanden geleden zijn opgestart. In die groep wilden we onze passie voor mooie kinderkleding delen en stukken ter beschikking stellen van geïnteresseerden. Al snel zagen we dat de online vraag naar bepaalde merken groot was en de groep groeide in no time uit tot meer dan 2000 leden.”

De start van onze online shop

“Die Facebook groep was voor ons een goede test om na te gaan of er voldoende vraag was naar de merken die wij mooi vonden. En dat bleek zeker zo te zijn. Wanneer de collectie en het aantal klanten groeit is Facebook niet langer het geschikte platform.

We hadden dus nood aan een webshop waarop al onze verkopen konden worden gecentraliseerd. Waar we de hele collectie kunnen tonen en langs waar de betalingen kunnen verlopen. We hebben heel veel referenties bekeken op zoek naar een webshop met de look and feel die wij met Kodemi willen uitstralen.

Zo zijn we bij Simply Klever gekomen. Hun projecten sloten het best aan bij onze wensen. Onze webshop is nu ons visitekaartje. Hij is heel persoonlijk en straalt de klasse uit die we ook in onze kinderkleding zoeken.

Intussen hebben we gemerkt dat leveranciers vaak eerst de website screenen vooraleer ze met een verkoper in zee gaan. Onze website straalt vertrouwen uit en dat krijgen we nu wel vaker te horen. De samenwerking met Simply Klever is ook heel vlot verlopen. We namen begin december contact op en in januari stond de webshop online! Onze website is dus van goudwaarde, het is vandaag onze bestaansreden.”

Meer dan een klassieke webshop

“Er zijn natuurlijk wel meer webshops voor kledij, maar toch maken wij een verschil! Wij leveren extra service die anderen niet bieden. Laten we enkele voorbeelden geven: bij Kodemi kan je rekenen op stijladvies. Wij gaan met onze klanten in gesprek en stellen dan bepaalde stukken voor.

Als een stuk uitverkocht is dan gaan wij voor de klant op zoek naar waar we het nog vinden. Het gebeurt zelfs dat wij het elders kopen en dan zonder winst aan onze klant aanbieden. Dat is een heel persoonlijke service waarmee we het verschil blijven maken.

Ook wanneer we merken dat het erg druk is bij BPost waardoor pakjes vertraging kunnen oplopen, dan zullen we in de mate van het mogelijke zelf bij de klant leveren. Heb je een vraag over je bestelling, een bepaald product of over stijladvies, dan kom je meteen bij ons uit, zonder tussenpersoon.

We gaan onze collecties trouwens ook zelf kiezen bij agenten en – wanneer we terug mogen reizen – rechtstreeks bij de fabrikant in het buitenland. Reizen is echt een uitlaatklep in ons hectisch leefpatroon. Dat is vandaag natuurlijk niet mogelijk maar het voordeel van deze Corona-periode is dat we wel meer tijd vrij hebben om in Kodemi te investeren.”

Onze webshop is nu ons visitekaartje. Hij is heel persoonlijk en straalt de klasse uit die we ook in onze kinderkleding zoeken..

Facebook en de toekomst

“We gebruiken Facebook nog steeds actief. Niet om te verkopen, wel om onze collecties voor te stellen aan een ruimer publiek. Intussen gebruiken we Facebook om nieuwe klanten te bereiken in Nederland, Duitsland en Frankrijk want ook daar is er een grote vraag naar de merken die wij in ons gamma hebben.

We krijgen wel vaker de vraag van leveranciers om een fysieke winkel te starten maar dat zijn we voorlopig niet van plan. Misschien dat we op termijn ons magazijn op bepaalde momenten openstellen om te passen of dat we op afspraak avonden organiseren om onze collectie voor te stellen, maar nu investeren we eerst in onze webshop.”


Andere klanten

Heerlijke kruiden recht van het veld

Webshop
Webshop

Betaaloplossingen op maat

Webshop
Webshop

Klaar om online te groeien
met jouw bedrijf?

Volg ons

© 2022 Simply Klever BV - Onderdeel van Udesite BV  -  BE0720.875.393  -  Verkoopsvoorwaarden  -  Privacy Policy  - Support -  Index