Simply Klever - Logo

Je wil meer bezoekers naar je website halen én meer verkoop genereren? Maak dan gebruik van video marketing! Het nut van video voor een bedrijf of organisatie wordt nog te vaak onderschat en daarom vertellen we je graag meer over de vele voordelen in deze blogpost.

Waarom video marketing?

Waarom zou jij met je bedrijf investeren in video marketing? Want je besteedt misschien al heel wat aan traditionele reclame, zoekmachine optimalisatie en online marketing. Toch heeft video – en zeker animatievideo - heel specifieke voordelen die andere kanalen niet hebben. We gaan er hier verder op in.

Om meteen met een belangrijk argument te komen: vandaag is YouTube na Google de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Je staat er misschien niet bij stil, maar miljoenen mensen zoeken via YouTube naar informatie en daar hebben ze een goede reden voor!

Met een (animatie)video maak je jouw product of dienst veel tastbaarder. Je toont meer dan met foto’s of tekst en de klant kan zich een goed idee vormen vooraleer hij tot een aankoop overgaat. Maar ook wanneer je diensten levert heeft video marketing veel meerwaarde want je kan je diensten zichtbaar maken en de klant krijgt een beeld over jouw bedrijf.

Een video maakt je marketing campagne dus veel interactiever. Je kan er informatie in kwijt die soms te lang is om in tekst te vatten – lange teksten worden overigens slechts zelden helemaal gelezen – en je boodschap komt veel beter over bij de klant. Die voelt zich ook direct aangesproken.

Enkele aandachtspunten

Een bijkomende reden voor de steile opmars van video marketing is het groeiend gebruik van mobiele apparaten. Daarbij komt dat mobiele 4G netwerken vandaag meer dan snel genoeg zijn om ook onderweg video te kijken. Dat doen we op de trein, op café en overal waar we tijd doorbrengen op onze smartphone.

Maar net als bij tekst geldt ook bij video dat de klant zich in de eerste seconden aangesproken moet voelen, anders scrolt hij je boodschap gewoon weg. Om dat te voorkomen geven we je graag enkele tips:

  • Zorg voor een sterke boodschap bij de start van je video. Geef je filmpje bijvoorbeeld een naam die uitnodigt om te (blijven) kijken.
  • Maak je video niet te lang, dan scrollen kijkers je boodschap weg.
  • Zorg voor ondertiteling! We kijken steeds vaker video onderweg op mobiele apparaten. Maar dat doen we dan wel zonder geluid… Wanneer je videoboodschap ondertiteld werd kunnen de kijkers je verhaal toch volgen.
  • Kies voor een professionele productie. Het beeld dat je toont is ook de indruk die je potentiële klanten over je bedrijf geeft. Professionele video marketing straalt degelijkheid en vertrouwen uit.
  • Een animatievideo is ideaal om jouw boodschap op een unieke manier over te brengen.

Een groot voordeel van video marketing is dat je de campagne via verschillende kanalen kan verspreiden. Simply Klever helpt je graag met het uitvoeren van een social media campagne op maat van jouw bedrijf of organisatie. Het is een krachtig kanaal dat je heel veel zichtbaarheid en klanten kan opleveren. En dat komt jouw bedrijf alleen maar ten goede!

Daarnaast kan je video ook integreren in je eigen website. Zo krijgen bezoekers via de beelden en animaties meteen een indruk over jouw producten, diensten of bedrijf. Het maakt je website interactief en past mooi in een uniek webdesign. Kijk zeker eens naar de homepage van Simply Klever. Daar hebben we zelf onze bedrijfsvoorstelling in een video geïntegreerd!

Wil je meer weten over video marketing en zou je graag eens vrijblijvend praten over de kansen die video en social media marketing voor jou bieden? Bekijk onze video en neem dan zeker contact met ons op! Samen gaan we voor digitale groei!